Välkommen!

Funderar du på att anlägga en ny trädgård? Eller du kanske vill göra om en gammal, trist trädgård? Vill du ha förslag på mysiga sittplatser, former på altaner, fina planteringar och gångar i trädgården. Då tycker jag att du ska vända dig till mig som trädgårdsdesigner.

För vem skulle väl bygga ett nytt hus utan att anlita en arkitekt? Samma sak gäller naturligtvis för en utemiljö! Rådfråga någon som är van att se möjligheterna med en tomt.

Mvh / Lena Siöwall

Kurser / studiecirkel


Vill du designa din egen trädgård?

Jag - Lena Siöwall - utbildad trädgårdsmästare och designer - erbjuder dig att delta i en studiecirkel, där du får professionell hjälp att planera eller omplanera din trädgård. OBS! Här vänder jag mig till dem som vill göra en mer genonomgripande planering av sin tomt!

Kursen kommer att bestå av ett fåtal deltagare, - max 4 - så att var och en får mycket individuell hjälp med den egna planeringen.
Vi kommer att träffas 4 gånger à 3 timmar per gång.

Vi inleder med att göra hembesök i deltagarnas trädgårdar i vår, för att få intryck och idéer inför kursen. Vid detta tillfälle kommer var och en att kunna framföra önskemål om vilken stil och känsla som önskas för den egna trädgården. Vi kommer sedan att arbeta utifrån skalenliga tomtplaner och foton. Medhavda trädgårdsbilder och urklipp kan bidra med inspiration!

Kursen kommer att hållas hemma hos mig, där är jag är i full färd med att göra om en nyligen inköpt tomt, totalt i avsaknad av någon genomtänkt design! Vi kan alltså på plats få exempel på en trädgårdsplanering både på ritning och i verkligheten!

Målsättningen är att varje deltagare ska få en utförlig tomtplanering med sig hem! Av denna ska trädgårdens formgivning med olika planteringar, gångar och sittplatser tydligt framgå. Även kommer en mängd växtidéer att finnas med, som t.ex. förslag på lämpliga träd, buskar och perenner.

Detta är ett tillfälle att för en låg kostnad - 5800kr - få ett innehållsrikt förslag för den egna tomten*. Ett motsvarande förslag skulle för en enskild tomt i vanliga fall kosta mellan ca 7000 – 19000kr. Men i en studiekurs bidrar du som deltagare själv förstås med synpunkter och idéer för en ny spännande trädgårdsplanering.

Jag tror att en studiecirkel med design av den egna trädgården kan bli en otroligt stimulerande, spännande och likaså en ”matnyttig” erfarenhet och hoppas på stort intresse!**

Välkomna till en innehållsrik kurs!

Lena Siöwall , Trädgårdsidé, Västerås

För anmälan eller frågor, ring  073-56 27 657 eller maila tradgardside@telia.com

*VTS och STA-medlemmar betalar endast 5000kr. **Om man inte önskar att delta nu, kan man göra en intresseanmälan för hösten. Om man deltar då har man en färdig planering för sin trädgård till nästa vår.